Arkiv

Jens Ludvig Sørli (23) fra Skjeberg er semifinalist i Årets Unge Bonde 2025

Smiling man holding a brown and white dog in a green field.

Jens Ludvig har hatt ansvar på gården i Skjeberg siden han var ungdom, men tok over drifta for alvor tidligere i år. Nå er han en av semifinalistene i Årets Unge Bonde 2025, og trekkes frem som en målbevisst bonde med stort engasjement og hjerte for norsk matproduksjon.

– Jeg er stolt over å kunne føre arven videre og bidra med norsk mat av høy kvalitet, sier Jens Ludvig.

Over 7000 egg om dagen og mye korn

På Sørli gård driver han med økologisk eggproduksjon med 7500 høner og 850 dekar korn. Hønene har tilgang til både inne- og utearealer, og god dyrevelferd står i sentrum. Samtidig er Jens Ludvig opptatt av bærekraft, kornarealene blir ikke høstpløyd, jorda bearbeides skånsomt og det brukes moderne maskiner med lavt utslipp.

Vokste opp i traktoren

Jens Ludvig vokste opp i traktoren sammen med faren og har alltid visst at han ville bli bonde. Han er utdannet agronom fra Kalnes, og hadde allerede mye ansvar på gården før han tok over i januar 2025. I dag driver han det meste alene, med støtte fra samboer, familie og gode kollegaer.

– Pappa lærte meg å ta ansvar tidlig, og det har jeg hatt veldig mye nytte av under overtagelsen. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelp og støtte jeg har fått, sier han.

Framsnakker bonden

Jens Ludvig har vært aktiv i bygdeungdomslaget i mange år og har samarbeidet tett med Sarpsborg Bondelag. Han deltar jevnlig på kurs og fagsamlinger, og holder seg oppdatert på ny kunnskap for å utvikle både drifta og seg selv som bonde. Han har også planer om nytt korntørkeanlegg og bedre lagerløsninger på gården.

– Jeg prøver alltid å framsnakke det å være bonde. Norge trenger oss, og jeg vil vise at det er mulig å satse, også som ung, sier Jens Ludvig.

Årets Unge Bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet Agri og McDonald’s Norge. Kåringen skal løfte frem unge, dyktige bønder som satser på bærekraftig matproduksjon og inspirerer andre til å velge landbruket som yrkesvei.